ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Greestory

Κατεβάστε το παιχνίδι από ΕΔΩ 




Μερικές φωτογραφίες από την παρουσία της Greestory στον διαγωνισμό που διενεργήθηκε στο Mall






"Greestory"

Τα παιδιά της Α και Β τάξης Λυκείου του σχολείου μας Θεμιστοκλής πήραν μέρος στον Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας SEN για το 2015.

Η ομάδα μας φέτος δημιούργησε την Εικονική Επιχείρηση "Greestory". Αντικείμενό της είναι η δημιουργία ενός παιχνιδιού για συσκευές Android



Το Greestory είναι ένα παιχνίδι στο οποίο ελέγχεις τις γνώσεις σου στην Ιστορία της Ελλάδας. Από την Αρχαιότητα ως και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο καλείσαι να δείξεις ότι γνωρίζεις τι ακριβώς έχει συμβεί.

Πατήστε ΕΔΩ για να κατεβάσετε το παιχνίδι και να παίξετε.

Το παιχνίδι λειτουργεί ως εξής. 

Υπάρχουν οι επιλογές: Ένας Παίκτης, 2 Ομάδες, 4 Ομάδες. Αρχίζεις έχοντας 0 πόντους. Όταν αρχίσει το παιχνίδι έρχεται η πρώτη ερώτηση. Οι ερωτήσεις έχουν 4 πιθανές απαντήσεις. Εσύ δεν έχεις παρά να επιλέξεις εκείνη που θεωρείς σωστή. Μπορείς να επιλέξεις μόνο την μία από αυτές.
Υπάρχουν 11 θεματικές κατηγορίες ερωτήσεων. Όλες αφορούν στην Ελλάδα και την Ιστορία της. Η κατηγορία στην οποία κάθε παίκτης θα διαγωνιστεί επιλέγεται τυχαία. Τυχαία επίσης γίνεται και η επιλογή του ποιος θα παίξει πρώτος. Νικητής είναι η ομάδα που θα μαζέψει 30 πόντους. Σε κάθε σωστή απάντηση το παιχνίδι ανταμείβει με 1 ή 2 ή 3 ή 4 πόντους μέσα από έναν αλγόριθμο τυχαιότητας. Σε κάθε λάθος απάντηση υπάρχει ποινή 1 βαθμού. Έτσι ποτέ δεν ξέρεις αν θα συνεχίσεις να είσαι ο καλύτερος ή ο χειρότερος. Το μόνο που προσπαθείς είναι να απαντάς σωστά.
Οι ερωτήσεις ανασύρονται από μια βάση δεδομένων με τρόπο τυχαίο. Κάθε φορά παίζεις με άλλες. Οι απαντήσεις επίσης ανακατεύονται συνεχώς με στόχο τέτοιο ώστε να μην μπορεί ο παίκτης να θυμάται την σειρά των σωστών απαντήσεων αλλά αντίθετα να προσπαθεί να μάθει. Αν οι ερωτήσεις ολοκληρωθούν τότε αρχίζουν πάλι με τυχαίο τρόπο.
Όταν πρόκειται για 2 και 4 ομάδες οι παίκτες εναλλάσσονται. Έτσι την στιγμή που κάποιος προηγείται ίσως η επόμενη λάθος απάντησή του να τον κάνει να μείνει πίσω. Αντίστοιχα αν κάποιος είναι πίσω μπορεί αν προσπαθήσει σύντομα να βρεθεί μπροστά. 

Αντέχεις τόση αγωνία; Είσαι καλύτερος από τους άλλους;

Μπες στο παιχνίδι και δείξε τι αξίζεις. 

Μελλοντικά οι κατηγορίες θα γίνουν πολλαπλάσιες.


Ευχόμαστε καλή δημιουργική διασκέδαση.